13. maaliskuuta 2013

Kuvat kertovat enemmän kuin 2012 sanaa

Viime vuosi on jo long gone. Kuvia tuli otettua ihan varmaan vähintään 2012 kpl. Tässä onkin kuvakooste vuodelta ja pari lausetta aina siihen kuvan perään. Homma muistuttaa siis vähän 2011 vuoden hommaa, joka löytyy täältä.

Tammikuu

Opel Astra vähän ujona...

10.1. olin ajelemassa isän kanssa Nokialla, ennen kun mulla oli teoriakoe ja liukasajo. Pysähdyin STOP-merkille, mersua ajava nainen takana ei pysähtyny - tässä seuraus. Vauhtia oli ehkä 10 km/h, mutta pää kolahti päänojaan sen verran, että loppu päivän särki päätä aika karseesti ja teoriakoekin meni mönkään. Ei sillä, että olisin muutenkaa kauheesti opetellu sitä varten... Jääradalla isä antoi luvan revitellä ihan kunnolla, minkä seurauksena auto meni vielä vähän enemmän kolhuille etupuskurista. Kun autoo alettiin hinata jäisestä lumipenkasta, koukkukin lähti irti. Oon silti ihan tyytyväinen, että auto meni lunastukseen. Siitä lisää Helmikuun kohdalla... 

Klikkaa kuvaa ja yritä löytää mut!
(Kuva, Amaranthe.se)

26.1. pääsin näkemään livenä Amaranthen, ruotsalaisen bändin, joka oli mulle aika uus tuttavuus. Keikan jälkeen pääsin kiittelemään vielä bändin jäseniä ja ottamaan kuvan heidän ja Konstan kanssa. Se kuva ei oo niin hieno, että laittasin sitä tähän... On muuten sellanen bändi, missä on sellasia elementtejä, joita haluisin myös omaan musiikkiin enemmän. 

Helmikuu

Abivideon logo
Konsta harjaamassa kaljuansa
Penkkarit
Mukamas-Lego-Lasse
Helmikuun 16. päivä oli penkkarit ja sinnehän piti tehdä tietenkin abivideo. Onneksi saatiin näppimme peliin ja saatiin siitä meidän näkönen. Tulos oli tietty mahtava, vaikka tekniikka tuottikin vähän ongelmia. Kamera ja tietokone olis saanut olla paljon parempia, mutta monien kuvaus- ja editointituntien jälkeen olin lopputulokseen ihan tyytyväinen. Varmasti nauran videolle vielä papparaisenaki!

Penkkarien jälkeen lähettiin suoraan risteilylle, jolla esiintyi mm. Petri Nygård. En jäänyt sitä kattomaan, vaan lähdin heti "Sarvet esiin" biisin jälkeen.

Honda Jazz 2005
Opel Astran lunastukseen meno oli ihan hyvä juttu. Saatiin siltä perään ajavalta naiselta hyvät korvaukset ja hommattiin uus auto, Honda. Ajoin kuitenkin inssini yhden tutun porukoiden autolla, Nissan Notella, koska siinä oli myös asennettuna ylimääränen jarru pelkääjän paikalla. Inssi oli ystävänpäivänä ja meni tietty läpi.

Maaliskuu


Geo
Maaliskuussa ei ollut paljoo ohjelmaa, kun kerran koulu oli loppunut. Loppukuussa loppui kylläkin ylioppilaskirjotukset ja pieleen mennyt Nightwish-keikka oli myös maaliskuussa. Kun oltiin Merin kanssa Muuramessa, otettiin järkkärillä aika paljon kuvia. Geosta sai aika paljon hyviä kuvia.

Helouu
Keski-ikäset känniläiset ja venue pilas keikan

Huhtikuu

Kätköpurkki
Etsittiin pari geokätköö huhtikuussa, kun koko kätköily kuulosti niin hauskalta. Piilotin myös oman purkkini Ylöjärvelle. Kätkö pistettiin paikalleen 4. päivä ja se on tähän asti kerännyt 135 kävijää, jotka on loganneet ittensä kätkölle lokikirjaan ja nettiin (www.geocaching.com).

Hotellihuoneesta
Huhtikuussa oli korkeakoulujen pääsykokeita. Kyseinen hotellihuonekuva on Turusta, jossa Meri kävi tekemässä yhden kokeistaan ja olin itsekin mukana - en kylläkään koetta tekemässä. Itse en päässyt mihinkään hakemaani paikkaan.

Klik!
Huhtikuun vikana päivänähän juhlittiin vappua! Oltiin tän vuoden vappu Tampereen koskenrannassa, joka oli aivan täynnä, niinku joka vuosi. Ilma oli vähän viilee, mutta takkia ei kuitenkaa paljoo tarvinnu.

Kaverin häät oli huhtikuussa, mutta en aio kuvia niistä mitään julkasta. 


Toukokuu

Kevätaurinko

Toukokuusta ei oo oikee mitään hyviä kuvia. Jotain naamanvääntely -kuvia on, mitä otettiin kavereiden kanssa, ei mitään julkasukelposta. Muistan toukokuulta oikeestaan vaan sen, että odotin kesää ihan hulluna. Jännitin myös sitä, koska sain ensimmäisen kunnon työpaikkani! Alotin 8. toukokuuta työt kahdessa eri paikkaa. Menin aamulla Ylöjärven Citymarkettin töihin, mutta sieltä pois päästyäni soitin jollekin, joka oli soittanut mulle - Ylisen kuntoutuskeskukseen, tulevalle pomolleni. Sain sieltä vähintään kolme kertaa paremman työn ja menin vielä samana päivänä iltavuoroon. Palkka oli ihan paras ja työ muutenkin jännittävää, vaikka välillä raskasta. Työ jatkui kesäkuuhun, juhannukseen, saakka, joten kesäkuun kohdalla tästä lisää...

Kesäkuu

Valmistuminen ylioppilaaksi

Official lakkikuva
Ylimääränen lakkikuva
Someone gone crazy


Kesäkuussa valmistuttiin vihdoinki ylioppilaaksi! Arvosanoihin oon ihan tyytyväinen, vaikka ne onkin aika keskihyvät. Juhlat oli myös hauskat. Soitin kitaraa lakkiaisissa ja sain kädentaitajan Šekki-diplomin. Omista ylppärijuhlista lähdin kesken kaiken, tuvan ollessa täys. Lähdin Jyväskylään bailaamaan Merin ja kavereiden kanssa. Päästiin onneks Pub Katseeseen jonoitta ja siellä me oltiinkin koko ilta. Hyvä meininki oli!


Ylisen turva- ja hoito-osastojen suunnilta

Kesäkuussa olin juhannusviikonlopun sunnuntaihin asti vielä Ylisellä töissä. Oli todella hieno sää ja maisemat, eikä jälkikäteen haittaakaan, että olin juhannuksen superpalkkapäivät töissä. Sain kyllä huikeen kokemuksen Yliseltä ja suosittelen paikkaa muillekin, kun kerran alalla työntekijöitä tarvitaan!


29.6.2012 klo 14.27 29.6.2012 klo 16.14 

Sitten tapahtu tällänen hassu muutos. Mulla oli ollut näin lyhyt tukka viimeksi yli 12 vuotta sitten! Päätin käydä parturissa ottamassa hiustenleikkuun muotoon, vaikka viikon päästä lähtisi loputkin hiukset armeijan takia. Oon kyllä tosi tyytyväinen. Miinuksina tosin se, että pitää käydä parturissa paljon useammin ja joskus tekis mieli pitkää tukkaa takasin. Olihan se ollut mulla niin kauan, se oli aika paljon se mun juttu.


Heinäkuu


1.7.-12 järkkärikuvailua


Käytiin Merin kanssa 4.7. Särkänniemessä ja sen Angry Birds Landsissa.
Loput fledasta lähti 9.7.-12, kuva on otettu 11.7.-12 
Käväsin Heinäkuussa tutustumassa vähän Niinisaloon, mutta onneksi ymmärsin lähteä sieltä. Halusin normaalia siviilielämää, eli olla kotona ja tehdä mitä tykkään, ja muuttaa. Nyt kaikki on onnistunut juuri niinku piti! Siitä myöhemmin tässä tekstissä...

Mänttä-Vilppulan mökki, 24.7.
Me and her with my jacket


Porukat ja äidin kahden siskon perhettä oli vuokrannu Mänttä-Vilppulasta ison rantamökin, johon kuului myös erillinen rantasauna. Käytiin siellä Merin kanssa, mutta oltiin siellä vaan kaks yötä. Kalastettiin, grillattiin, pelattiin sulkkista jne. Jollain oli viinipullo, joka on melkein kun mulle luotu! Iso parvi sorsia tuli chillailee laiturille ja söi leipää kädestäkin.

Heinäkuussa alettiin kattoo Merin kanssa yhteistä kämppääkin. Tähtäimessä oli tilava kaksio joko Jyväskylän Kortepohjasta tai keskustasta. Aluks tuntui, ettei millään meinannu napata! Kortepohjasta meinas löytyä kämppä, joka oli aivan jättimäinen - 61 neliöö ja upee laminaattilattia. Muutto kävi lähellä, mutta onneks ei kirjotettu sopparia!...

Elokuu

@Hämeenpuisto

Käytiin kaveriporukalla hyvästelemässä kesä Hämeenpuistossa Tampereella, 4.8. Kymmeneltä alkoi tulla jo tosi pimeetä ja vähän vilponenkin.

Elokuulta ei kauheesti näyttäis olevan kuvia. Harmitti paljon, kun kesä oli taas jo lopuillaan. Tuntui ettei kerennyt yhtään rentoutumaan tai viettämään kesälomaa. Katsotaan ehdinkö tänäkään vuonna.


Syyskuu

Line 6 UX 2
Ostin palkoillani ensimmäisen huvituksen: Line 6:n ulkoisen äänikortin, jonka mukana tuli Pod Studio 2. Eli nyt tuo helpottaa kummasti soittimien äänittämistä! Hyvin toimii, mutta nyt uudessa kämpässä en oo kerenny vielä asentamaan paikoilleen, varsinkin kun on niin vähän tilaa tässä pöydällä.

Japsitytsyjä
Käytiin Merin kanssa Tracon 7:ssa Tamperetalolla. Siellä oli paljon hienoja hahmoja, kuvia, kirjoja ja muita käsityöjuttuja jne. Niistä tietty valitsin tuollaisen sopimattoman kuvan tähän, sori. Itse tapahtuma on kaikkee muuta kun sopimaton.

Sonata Arctica @ Levykauppa Äx, Tampere

Tässä taas yksi vuoden kohokohdista! Aluksi nähtiin Merin kanssa bändi Levykauppa Äxän nimmarinjakotilaisuudessa Jyväskylässä (,jonka jälkeen tultiin muuten katsomaan tätä kämppää!). Sitten myöhemmin mentiin vielä Levykauppaan Tampereellakin. 

Marko, Elias, Henkka, Tony, Tommy :)
Niinkuin Jkl:ssäkin, otettiin nimmareita levyihin ja niiden lehtisiin. Tällä kertaa oli kuitenkin mun Ibanezkin mukana ja otin sinne taakse nimmarit ylös! Molemmat sai myös kuvansa bändin kanssa. Keikalla käytiin Pakkahuoneella samana päivänä kun nämä yllä olevat kuvatkin otettiin, 28.9.

Lokakuu

Lapinjärvellä 12.10.-12
Lapinjärveltä kotiin palattua, Ylöjärvellä 26.10.-12


Lokakuussa alkoi siviilipalvelus Lapinjärven koulutuskeskuksella. Sivari sisältää aina alussa kuukauden mittaisen koulutusjakson Lapinjärvellä. Se, kuinka mukavaa siellä on, riippuu ihan porukasta ja vuodenajasta. Itsellä koulutusjakso oli kyllä ihan ikimuistoinen. Aivan loistavat kaverit ja säät! Älyttömän paljon kauniita syksysiä maisemia sai kyllä kattella. Lokakuu alkoi viileällä syksyisellä säällä, lehdet tippui puista, satoi ja paistoi aurinko vuorotellen ja lopuksi keskukselta lähdettäessä tuli ensilumet. Lähes kaiken koulutusjaksosta löydät tästä mun blogista, kun selaat vaan ittes sinne lokakuu 2012 osioon. Nyt tätä kirjoittaessa onkin sivarityöt meneillään, pitäisi siitäkin kirjoittaa!

Tavaroiden hankinta tärkeysjärjestyksessä (21.10.-12)
Sivarin koulutusjaksoa suurempiki juttu on tietenkin ensimmäinen oma kämppä! Saatiin Jyväskylän keskustasta se huusholli mikä haluttiinkiin ja sijainti sekä vuokrahinta on huippuja! Asunto saatiin aika nopeesti kodin näköseks, kun saatiin ostettua TV ja tv-taso, ruokapöytä, mikro jne. Sohva ja sänky oli alunperin, niin niitä ei tarvinnu hommata. Tärkeysjärjestystä ajatellen ostin tietenkin ensimmäisenä big-ass-telkkarin. Grundigin 40" TV näyttää läheltä katsottuna kyllä nätiltä. Varsinkin Blu-Rayiden kanssa ja tietokoneella ollessa. Nykyään meillä onkin jo se mun aikoja sitten unelmoitu TV&kotiteatteri setti. Leffojen katselu ja musan kuuntelu on huippua.

Kämppä on yhden tien päässä keskustasta (siis kävelet yhden tien päähän, niin oot jo ydinkeskustassa kaupoilla) ja sivarityöpaikka on vähän alle 3km päässä. Kusti polkee ja bussit kulkee. Kaikenlisäks Jyväskylässä on kaikki tärkee ihan keskustassa kävelymatkan päässä.

Marraskuu

Kotipelto & Liimatainen - Blackoustic - 16.11.-12
Marraskuussa näin ensimmäistä kertaa livenä niin Timo Kotipellon, kuin lempparikitaristini Jani Liimataisen! Akustinen keikka Pub Katseessa oli ihan huippu. Tärkeintä kuitenkin oli Janin näkeminen, sillä en ollu nähny tyyppiä soittamassa ennen, vaikka se on ollu mun ultimatefavourite-kitaristi vuodesta 2006. On vieläkin ja näinkin kaksikon uudestaan keikalla tänä vuonna ja sain kuvia molempien kanssa! Siitä lisää jossain fanitekstissä, minkä aika varmasti tuun joskus tekee ヽ(•‿•)ノ  ♬


Ensimmäinen Pro-soittimeni: Korg Krome 88 (kuva: 25.11.-12)
Sain marraskuussa viimeinkin hankittua ensimmäisen supersoittimeni, jolla vois ihan oikeesti keikkailla ja käydä studiossa tallentamassa levylle koskettimia. Kallein hankkimani asia ja kyllä on hintansa arvoinen! Krome ei oo pelkästään keikkapiano painotetuilla koskettimilla, vaan myös syna, josta löytyy älyttömästi ääniä, 16-raitainen tallennin, kosketusnäyttö, sekvensseri ja miljoona muuta ominaisuutta. Nyt kun bändihommia alkaa tulemaan, tämä tulee tarpeeseen. Vielä parempi jalusta ja yksi switcher-pedaali pitäis hankkia tähän.


Joulukuu

Joulukuussa tuli kaks leffaa teattereihin, joita oltiin aikas kauan odotettu! Nimittäin Imaginaerum by Nightwish ja Hobitti. Imaginaerum mentiin Merin kanssa katsomaan Tampereen Plevnassa ja Hobitti HFR 3D:nä Jyväskylässä. HFR 3D tekniikka näytti aivan loistavalta muuten! Toivon, että sillä tekniikalla tulee leffoja paljon lisää. Imaginaerum leffa oli ihan hyvä. Musiikit oli hyviä, metaforat ihan jänniä, mutta joku siinä tökki. Tietty sillä budjetilla ei saa tehtyä niin elämyksellistä leffaa, etenkin kun visuaalisuuskin on niin pääosassa. Kyllä sitä silti oli ihan jännittävä katsoa. Ei vaan tuu varmaan monesti enää katsottua uudelleen.

Jouluostoksilla (neuletta hommamassa itselleni.. heh)Joulun vietin perinteisesti kotona Ylöjärvellä. Siellä oli perhe, joulukuusi, tosi paljon hyvää ruokaa ja tietenkin sauna! Lahjaksi sain rahaa kotiteatteriin, vaatteita ja muita kotijuttuja sekä Imaginaerum: The score CD:n. Ihan mukava joulu oli, vaikka kyllähän se niin on, että sitä vähemmän se enää tuntuu joululta, mitä vanhemmaksi tulee. Itse täytin kylläkin joulukuussa vasta 19, mutta silti!

Omasta kämpästä
Joulun ansiosta sain hankittua 5.1 kotiteatterin meidän kämppään Jyväskylään. Nykyään kuvassa näkyisi jakkara, tauluja ja monia kasveja.

Uuden vuoden aattona Ylöjärvellä
Uutta vuotta juhlittiinkin kavereiden kesken mun porukoilla Ylöjärvellä (ilman porukoita kylläkin). Juhlittiin, saunottiin, ammuttiin raketteja ja kuunneltiin musiikkia sekä pelailtiin erilaisia pelejä.

---

HUHHUH prrrrkele vihdoinkin tämä hirviö"teksti" on valmis! Eipä juuri ollut hyviä kuvia ja tekemisessäkin meni vaan kolme ja puoli kuukautta. Mutta muistoja on paljon! Ja niitä tehdään tuhannesti lisää tänä vuonna!! Kiitos kaikille viime vuodesta ja tehdäänhän tästä vuodesta vielä parempi?.. Khyl :)


Ei kommentteja: