23. lokakuuta 2012

Rento päivä & Apple minittelee

Tavallista helpompi päivä Lapinjärvellä. Apple taas julkisti jotain super uber ällistyttävän mullistavan kaunista ja hienoa, hehe. 

Aamusta oli tuplatunti ensiapua, joka meni hyvän opettajan ansiosta melko vaivattomasti. Tämän jälkeen oli kaks tuntia liikuntaa - vai oliko? Ilmoittauduin bilisturnaukseen, en päässyt jatkoon, pelasin jopa yhden pelin! Siinä oli mun tuplatunti liikuntaa, rankkaa.

Ilta meni jutellessa ja dataillessa. Huomasin, että mun koneella olikin Rollercoaster Tycoon 3 ja Peggle Nights. Hitto kun on hauskoja pelejä. Sitten niiden lisäks on pari Angry Birdsia. Ei koneelle muuta tarvikaan, ei tää oo pelailuun tarkoitettu. Vähän ennen kasia käytiin Mikan ja Villen kaa saunassa ja sen jälkeen jatkettiin juttelu-dataus-linjalla.

Tuli katsottua loppusuora Applen julkistustilaisuudesta. Siellä tietty julkistettiin taas kaikki tuotteet, mitkä oli jo vuotanu ympäriämpäri nettiä: iPad 4, iPad Mini, iMaceja, Macbookeja ja Mac mini. Mikään ei ollu yllätys, paitsi neljäs iPad vähän. Siitäki oli ollu jo huhuja, mutta vähän kyseenalaistin niitä. Vähän WTF meininki: "Uusi" iPad julkaistiin vasta 6kk sitten ja se on ollu Applen yks nopeiten myyny tuote. Kaikki on ostanu sitä hulluna täydellä hinnalla puolen vuoden ajan ja sitten PAM! uus kaks kertaa nopeempi iPad. Tekis mieli kysyä kaikilta niiltä, jotka on ostanu "uuden" aipädin viimesen kahden viikon aikana törkyhintaan; Ottaako päähän? Kohta tulee samalla hintaa kaks kertaa tehokkaammalla prossulla ja kameralla varustettu pädi. Noh, aina tekniikassa kaikki kehittyy koko ajan ja kaikki vanhenee saman tien. Mutta hei, 6kk sitten tuli UUS pädi. Kaikki osaa olettaa, että vuoden päästä tulee uus, mutta puoli vuotta on aika auts. 

Muista uusista julkaisuista ei voi oikeen sanoo muuta kun, että Mini on just sellanen mitä oletettiin ja iMac himottaa ominaisuuksiltaan ja tehokkuuksiltaan, mutta niinhän se on aina tehny. Hinta on kuitenkin niin suolanen, että se jää vaan pieneen himoon. iMac ja Macbook Pro on ainoot tuotteet mitkä himottaa vähän Applelta. Nekin vaan musan ja videon editointiin. Windows koneen voi kuitenki ite kasata vähän päälle tonnilla. Sillä sais SSD:n, 16 RAM, Intel i7, teran kiintolevy, hyvä näytönohjain. Mitä muuta voi toivoo? Ehkä just Logic ohjelman Applelle, ei muuta.

Taas kauheen negatiivissävytteinen teksti Applejutuista. Apple tekee hyviä tuotteita, on melkein aina tehnyt. Mutta hintalaatusuhde ja brändin imago ei oo vaan mulle mieleisiä. Eihän nää Androidinkaan uutiset viime viikoilta oo hunajaa ollu... Paljon on ollu juttuja ihmisten tietojen jakamisesta yhtiöille. Android on kuitenkin vaan mobiililaitteille suunnattu ohjelmisto. Windows taas vie mulla voiton tietokoneista puhuttaessa.

No anyways!..

Ei kommentteja: