30. lokakuuta 2012

Jakson päätös

Vielä viimeinen teksti koskien Lapinjärven koulutusjaksoa.

Kuukauden (todellisuudessa kuudentoista päivän) koulutusjakso Lapinjärven koulutuskeskuksella on nyt takana ja fiilikset hyvät. Lokakuu meni tosi nopsaa ja leirimeininki ei ollutkaan ahdistavaa, niinku ennen koulutusjaksoo enteilin. Meno oli tosi vapaata, rentoa ja mielenkiintoista, toisin kuin armeijassa mahdollisesti on. 

Kavereita sai tuon neliviikkosen jakson aikana paljon, mutta harmittaa kauheesti, että harva asuu lähimaillakaan omaa paikkakuntaa. Erityisesti muistan ja kiitän Villeä, Mikaa, Heikkiä, Oliveria, Nikoa ja Timoa, huvittavasta ja aika levottomasta kuukaudesta. Näistäki hepuista vaan yks asuu lähistöllä, muut on vähintään 165 kilometrin päässä. Olis kiva pitää yhteyttä aktiivisestikin, mutta onhan se aika kehnoo näillä välimatkoilla. Kutsun muute teidät kaikki mun ja Merin tupareihin, jotka on... joskus. :D

Muuttaminen on myös oikeastaan jo ohi, sillä täällä uudessa kämpässähän me jo asustellaan eikä tarvi enää paljoo matkustella (ajoin autoo alle kahden viikon aikana yli 1150km!). Hyllyjä, tv-taso ja ruokapöytä tuoleineen vielä puuttuu, mutta kaikki muu tarpeellinen onkin jo. Tästä alkaakin aikalailla ihan uus aikakausi. Uus kaupunki, uus työ ja uudet ihmiset. Vireillä onkin jo musiikkihommia uusien tuttavuuksien kanssa, katsotaan mitä siitä tulee. Toivon tietty, että homma sujuis hyvin. Siitäkin lisää myöhemmin, kun on lisää kerrottavaa...

Lapinjärvestä vielä sen verran, että suosittelen kyllä ehdottomasti sivaria kaikille, jotka ei jostain syystä halua armeijaan mennä. Se koulutusjakso ei ole yhtään ahdistava, päinvastoin, vaikka siellä tiiviisti ollaankin uusien ihmisten kanssa tekemisissä. "Opettajat", eli koulutusvastaavat ja luennoitsijat sekä muu henkilökunta, on kaikki tosi mukavia ja tietää tosi hyvin teidän tilanteen ja osaa auttaa. Kaikki asiat päivärahoista, asumisasioista ja työpalvelusta tulee selviksi niitä koskevilla luennoilla ja kysymällä.

Tässä on vielä tämä puujuttu, joka kyllä epäonnistui viikonloppulomien takia. Ei tullu viikonloppusin kuvia otettua, niin kuvien määrä jäi vähäiseksi ja muodonmuutos kehnoksi. Mutta lupasin laittaa tän tänne, joten laitan!..

10.10.2012
25.10.201226.10.2012 (Ylöjärvi) - Kotiin päästyäni...


...olikin jo talvi.Lapinjärven plussat ja miinukset:

+ Muut sivarit
+ Vapaus tehdä vapaa-ajalla mitä lystää
+ Saunavuorot
+ Puiset, mukavat sängyt
+ Wlan
+ Mahdollisuudet harrastaa (piano, kitarahuoneet, biljardi, pingis, kuntosali...)
+ TV:t, pleikkari, tietokoneet
+ Mielenkiintoiset luentoaiheet
+ Henkilökunta ja niiden osaaminen
+ Vapaa-ajan määrä
+ Kauppa lähellä, kanttiini koulutuskeskuksella

- Luentojen pituus (1h30min)
- Luentosalien penkit
- Matkustaminen viikonloppulomille ja takasin (junaa, bussii, kävelyy..)
- Vessojen/kylppärin epäsiisteys
- Wlanin blokatut sivut (Youtube, mediastriimaus..)

Eniten jäi mieleen Villen kanssa pelleily tunneilla, kun oli niin hiton levoton fiilis.. Mikan ja Villen kanssa käydyt keskustelut (harmi kun jäi niinki vähälle), Villen auton peräkontissa matkustaminen, pianon pimputtelu, kanttiinin pingisturneet etc ja ärsyttävä matkustaminen :D Tästä hyvillä fiiliksillä töihin.. erghh.

1 kommentti:

Anna kirjoitti...

Tosi kiva toi video! Ja terkkuja Merille =)