2. lokakuuta 2012

FYI: Lapinjärvi ei sijaitse Lapissa

No hei. Nyt tää blogi muuttuu ainaki hetkeksi arkiseksi sivariblogiksi. Koulutusjakso Lapinjärvellä alkoi eilen, 1.10., ja loppuu 26.10. Itse saan kaksi maanantaita vapaaks, koska työpaikka on tullut jo hommattua. Täten "joudun" viettämään Lapinjärvellä yhteensä vaan 18 päivää.

Täällä on ollut ainakin tähän asti ihan mukavaa. Kun tänne tuli, jännitti vähän, että onko täällä yhtään saman henkistä porukkaa ja löytyykö mitään tekemistä. Ihmisiin oon tutustunut tosi nopeasti ja hyvin, kämppäkaverit on mukavia ja tekemistäki kyllä löytyy. Aamulla 8.45 alkaa ensimmäinen luento ja viimenen loppuu yleensä klo 16, joskus klo 19. Siinä välissä on kyllä myös paljon vapaata ja ruokailuja, ettei täällä kauheen rankasti noita tunteja oo. 

Illat on siis ihan vapaita ja sillon pitäs keksiä aina monelle tunnille tekemistä. Nyt kun täällä on viettänyt vaan kaks iltaa, niin ongelmia ei oo ollu, enkä usko että niitä tulee kauheesti olemaankaan. Täällä on tietokonesaleja, oma läppäri mukana, Wlan -yhteys, biljardi, pingis, pari TV:tä, bändikämppä, keittiö, kanttiini ja yhdessä luentosalissa on piano. Tänään illalla, kulutin monta tuntia pianon äärellä. Olin menossa testaamaan sitä, mutta siellä olikin joku jäbä soittelemassa. Kysyin siltä, että saako tulla kuuntelemaan. Lupa tuli ja chattailtiinkin siinä vähän päälle tunti samalla kun se soitteli. Tuo jäbä oli Niko, joka aloitti pianoharrastuksensa noin vuosi sitten, mutta soitto sujui olettamaani paljon paremmin. Nikon jälkeen soittelin sitten itse pari tuntia kaikennäköistä. Nyt tiedän, mitä teen useat illat täällä. Soittimia tulee meinaan kovasti ikävä, kun bändikämpällä moni soitin on aivan hajalla.

On täällä kyllä jotain lautapelejä, mölkky ja petankikin lainattavissa, mutta ne ei kauheesti kiinnosta tähän vuodenaikaan. Lenkillekin voisi iltaisin mennä, mutta nyt ainakin laiskottaa liikaa. Ei toi sääkään tosiaan houkuttele.

Saunavuorot täällä on ja muutkin asiat on hoidettu kätevästi. Vapaa-ajalla saa mennä mihin vaan ehtii, esim. Lapinjärven pieneen keskustaan. Hanhi hotellille on myös vain puolitoista kilsaa, niin sinne voi mennä baariin jos sellanen fiilis joku ilta tulee. Keskustaan on kolme ja puoli kilsaa, joten sinne tulee mentyä vaan jos saan auton lainaan.

Ihmiset on tosiaan mukavia, niin henkilökunta kuin velvollisetkin. Kaikkien kanssa tulee varmasti toimeen ja henkilökunta on auttavaa ja rentoa porukkaa. Ei tuu mieleenkään, että joku pitäis itseään jotenkin ylempi arvoisena.

Aika paljon tuli nopeasti kirjotettua, vaikka vietän täällä vasta toista iltaa. Noh, tältä se kuitenkin vaikuttaa ja hyvillä mielillä eteenpäin. Ei harmita valinta yhtään. Tietty odotan paljon, että tää koulutusjakso on myös ohi, että pääsee alottaa arkielämänsä muualla. 18 päivää täällä tuntuu kuitenkin menevän melko helposti! Lisää blogitekstejä koulutusjaksolta alkaa varmaan tulemaan aika tiuhaan...

Ei kommentteja: