13. heinäkuuta 2012

Uutta haastetta & Intti vs. Sivari

Suunnitelmat muuttuivat. Nyt sain kaikenlaista uutta mietittävää ja eri velvollisuuksia. Yritän toteuttaa monia toiveita ja suunnitelmia, jotka on ollut mun mielessä jo kauan.

Tässä on tapahtunut niin kauheesti kaikenlaista... Esimerkiksi kesäkuun alussa oli Ylioppilasjuhlat, jotka on jo vanha juttu, mutta aion silti tehdä siitäkin oman tekstin myöhemmin... 

Vähän yli viikko ennen armeijaa, piti totutella huomattavasti lyhyempään hiusmalliin. Torstaina, 28. kesäkuuta, kävin Jyväskylässä leikkauttamassa tukkani lyhyeksi. Olin positiivisesti yllättynyt lopputuloksesta. Viimeksi mulla oli ollut yhtä lyhyt tukka 15 vuotta sitten, miettikääpä sitä! On muuten erittäin rentoa käydä suihkussa ilman, että täytyy miettiä tarkasti koska tukka on ehtinyt kuivua.

Uusi tukkatyyli, joka valitettavasti kuoli vähän yli viikon jälkeen.


Kauan odotettu intti alkoi maanantaina 9. heinäkuuta. Tukkakin lyheni sitten samana päivänä lisää. Armeijan rankkuudella pelotellaan usein, mutta ainakin alkupään kokemukset (ennen varsinaisia sotaharjoituksia), olivat rennompia mitä luulin. Alikersanteille, yliluutnanteille, eversteille ja muille ylempiarvoisille puhuminen oli aluksi hieman jännittävää, mutta toimistokäyttäytymisen opittua sekin asia helpottui. Kaikki on erittäin tarkkaa, punkkien petaamisesta ylempiarvoisten puhutteluun ja aamutoimien sekunttiaikatauluun. Mutta kun ne oppii, ei ylitarkkuudesta juurikaan välitä. Ensimmäisinä päivinä on kylläkin helvetillisen tylsää, sillä joka päivä kuluu useita tunteja tuvan seinien tuijotteluun.

Kaiken tylsyyden keskellä mietin erilaisia asioita, joita olin jo kuukausia aiemminkin miettinyt ja toivonut. Olen halunnut mennä siviilipalvelukseen, eli töihin, ja muuttaa samaan kaupunkiin Merin kanssa. Päätin siis keskeyttää asepalveluksen ja lähdin torstaina 12. heinäkuuta. Myös se fakta, että intissä joutuu olemaan samalla tylsällä alueella ja punkassa koko ajan, ahdisti. Maisemat ei juurikaan vaihdu ja rutiinit ovat jokapäiväisiä. Olen ihminen, joka haluaa vapautta. Haluan mennä missä tahdon ja tehdä mitä tahdon. Intissä on vähemmän vapaa-aikaa ja vapautta yleensäkin, kuin siviilissä. Nyt pyrinkin pääsemään hyvään sivarityöpaikkaan ja muuttamaan pois kotoa. Kaiken yritän, katsotaan miten käy.

Nyt sitten vaan kasvattamaan ylimmäisen kuvan kaltaista tukkaa takaisin...

Jos intistä nyt pitäisi jotain positiivista keksiä... Mitä nyt ihan muutamasta ensimmäisestä päivästä osaan sanoa... 1. Tupakaverit voivat olla erittäinkin mukavia. Itsellä kävi ainakin hyvä tuuri ja hyviä juttukavereita löytyi. 2. Ruoka- ja liikuntatottumukset muuttuvat terveellisemmiksi. Liikuntakohtaan en itse kyllä juurikaan pässyt. Pitäähän se asia hoitaa siviilissäkin. 3. MAHDOLLISESTI lyhyempi palvelusaika kuin siviilipalveluksessa. 4. Kokemushan tämäkin...

Tulevilta päiviltä odotan lisää tietoa sivarista, paljon omien asioiden hoitoa kotona (esim. musiikki) ja Merin luo pääseminen!

Ei kommentteja: