24. joulukuuta 2011

Perinteiden ohituskaistalla

Kirjoitettu junassa Jyväskylä -> Tampere
24. joulukuuta 2011, klo 13.54

"Olen junassa, matkalla kotia kohti, Jyväskylästä Tampereelle. Tänä vuonna päätin rikkoa perinteiden rajoja yllätyksen merkeissä...

Maanantaina koulussa ollessani lähetin Merin siskolle viestiä. Sovin hänen kauttaan Merin vanhempien kanssa siitä, voinko tulla kylään torstaista jouluaaton aamuun, ja sehän sopi! Keskiviikon ja torstain välisenä yönä olin joulukirkossa soittamassa akustista kitaraa kolmessa kappaleessa. Lyhyiden yöunien jälkeen lähdin junalla Jyväskylää kohti, missä Merin isä ja sisko odottivat minua asemalla. Kävimme kahvilla, jotta Meri ehtisi kotiin joulushoppailuiltaan ennen meitä. Merille saavuttaessa alkoi jo hieman jännittää se, että miten hän reagoisi, sillä Merillä ei ollut harmainta aavistustakaan tulostani. Meri siivosi keittiössä ja pysähtyi hämmentyneenä kun sanoin hänelle tyynesti "moi".

En ole ikinä ollut jouluaattona muualla kuin kotona, siksi kyseinen ylläri oli kaikkea muuta kuin perinteistä. Yleensä jouluun on kuulunut aamusauna, mummun vierailu, täyteen katettu jouluruokapöytä ja illalla lahjojen avaaminen yhdessä. Merin näkeminen ennen joulua oli aivan ihanaa. Sain toivottaa hänelle hyvät joulut ihan aattona! Vaihdoimme myös lahjat, jotka avaamme illalla omissa kodeissamme.

Huomenaamulla perheemme matkaa kohti Kauhavan Alahärmää, mummulaa. Joulupäivän vietto Alahärmässä on ollut myös perinne jo vuosikymmeniä. Suku kokoontuu yhteen paikkaan, jolloin näen joitain tuttuja pitkästä aikaa!

Viime jouluna tein lyhyen jouluteemaisen pianovideon Youtubeen ja Facebookiin. Yritän tehdä samanlaisen myös tänään, jotta saisin siitä mukavan tavan. On hauskaa lähettää joulun toivotukset musiikin muodossa! Tänä vuonna pyrin lisäämään sen myös tänne blogiin.

Hyvää joulua ihmiset! Yrittäkää rentoutua, rauhoittua ja olla yhdessä läheistenne kanssa. Älkää myöskään unohtako hyvää ruokaa - Jouluna ei olla nälissään! Yritän tehdä vielä yhden tekstin ennen uutta vuotta. Mutta jos en ehdi, niin toivotan myös hyvää utta vuotta 2012! :)"

Jouluaatto on ohi ja se meni ihan mukavasti. Lahjoista sun muista jouluun liittyvistä asioista seuraavassa tekstissä! Kyseinen jouluntoivotus video on sisältönsä vuoksi nähtävissä vain Facebookissa, ja sielläkin estetty joiltakin harvoilta henkilöiltä. Fb kaverit, käykää tsekkaa! Näkemisiin! :]
          /*\
         /    \
\,,\_ (O_o)_/,,/

Ei kommentteja: